Blog

Sokszor találkozunk azzal a kérdéssel, hogy miért ennyire drágák a barefoot (mezítlábas) cipők. A rövid válasz az, hogy a jó dolgok mindig drágábbak, hiszen meg kell fizetni a szakértelmet, az odafigyelést és a minőségi alapanyagokat, amelyek nélkül nem lehetnének olyan jók.

Persze mi is álmodozunk róla, milyen jó lenne, ha minden cipő barefoot lenne, és mindenki éppoly szabadon választhatna stílust, funkciót és árat bármely cipőboltban, mint most – csak a fájdalom és deformáció kockázata nélkül!

Sajnos egyelőre nem ez a helyzet. Jelenleg a kompromisszummentes mezítlábas cipők jó része a prémium kategóriába tartozik, ennek megfelelő áron, így a viselésük kiváltságnak tűnhet.

Sokan hiszik, hogy a barefoot cipő egy márka. De ha nem az, akkor mi? Száz márka. Sőt, még annál is több! Nem viccelünk.

Mára már világszerte száznál is több gyártó készít barefoot (mezítlábas) cipőket, tehát óriási a választék.

Ezen ugyan valamennyit szűkít az, hogy a mindennapi konfekcióhoz képest a barefoot cipőipar figyelembe veszi, hogy a lábunk nem csupán hosszban, de szélességben, alakban és volumenben is erősen különbözik.

A minap az autószerelőmnél jártam, és letettem egy Leguanós dobozt a székre. Rákérdezett, hogy mi van benne – azután hosszan beszélgettünk a barefoot (mezítlábas) cipőkről. Mert azt mindenki tudja, hogy a nőknek fontos a cipő... de mi a helyzet a férfiakkal?

A férfiakkal az a helyzet, hogy bizony ők is a két lábukon járnak. És bár a nőkhöz képest kevesebb szenvedésnek vannak kitéve, azért a hagyományos lábbelik bizony az ő testtartásukat és mozgásmintájukat is negatívan befolyásolják. Hogy hogyan?

Van, aki csak úgy szembetalálkozik ezekkel a cipőkkel, kipróbál egyet – érzi, hogy sokkal kényelmesebb, mint a hagyományos, és hamarosan azon veszi észre magát, hogy már csak ebben jár. Előfordulhat azonban az is, hogy szükség van némi fokozatosságra és átszokási időre.

Ha tudni akarod, Te hogy válts okosan barefoot (mezítlábas) cipőre, jó helyen jársz.

Nem titok - csak olvass tovább!

Az internetet ellepő gyógyulás- és fejlődéstörténetek hatására sokakban megfogalmazódik a kérdés, hogy csodaszer-e a barefoot (mezítlábas) cipő. Ha így kérdezed, akkor a válasz természetesen: nem. Ne várd, hogy csak felhúzod a fájós lábadra, és egy csapásra kiegyenesedik az elgörbült nagylábujjad, eltűnik a bütyköd, és helyreáll a sarokemelt cipők miatt megrövidült vádliizmod!

Idővel persze valóban radikális változásokat, javulásokat tapasztalhatsz. Amit pedig akár rögtön megérezhetsz, az egy újfajta könnyedség: a megszokott és ezért alig észlelt nyomások, korlátozások, nehézségérzet hiánya.