Rólunk

A Barefoot Point története

Megismertük.

Tetszett.

Kipróbáltuk. (A családunk is.)

Beleszerettünk. (A családunk is.)

Beszéltünk róla mindenfelé.

Végül elhoztuk nektek, hogy ne kelljen külföldre mennetek, ha fel akarjátok próbálni.

De tényleg, miért kezd két mérnök és egy bölcsész cipőt árulni?


Mert a barefoot (mezítlábas) cipők olyan élményeket hoztak az életünkbe, amiket mások számára is elérhetővé szeretnénk tenni. Mert hisszük, hogy tudomány és természet együttműködéséből csodálatos dolgok születnek - és hogy a barefoot cipő egy ilyen csoda.

Mert hiszünk a testünk intelligenciájában és önregeneráló képességében. Fontos, hogy hallgassunk rá, és segítsük a természetes működését! Mert azt tapasztaltuk, hogy barefoot körökben általánosan jellemző a törekvés a minőségre, a fenntarthatóságra és az egyensúlyra, és ehhez örömmel csatlakoztunk.

A barefoot közösség ma egy kicsit olyan, mint egy nagy család. Az ajtó nyitva áll – gyere, lépj be közénk!

 

Akik már felpróbálták barefoot cipőinket


A régi hagyományos futócipőm tönkrement, kerestem a következő futócipóm. Ahogy néztem a kínálatot, utánajártam, hogy mi lenne a legjobb. Elszörnyedtem a felfújt, színes vastag talpaktól, egyik sem vonzott. Így találtam rá a mezítlábas cipőkre, és onnantól nem volt megállás, mintha szétcsúszott fogaskerekek kerültek volna a helyükre - minden stimmelt! Azóta sokkal tudatosabban használom a testem, tudatosabban törekszem az egyensúly megtalálására, mind testileg és lelkileg.

 - Arnóth Katalin, 35 éves, Zsámboki Biokert

 

A mezítlábas cipő számomra a szabadság egyik megnyilvánulási formája. Megadja a lábamnak a helyet, kényelmet, nem szorít korlátok közé. Imádom, hogy túra közben érzem a talajt, kavicsokat, így egy séta alatt a talpreflexológiás masszázs is megvan! Ez kihat az egész szervezetre - szerintem erre sokan nem is gondolnak.

 - Nagy Katalin, 44, Piliscsaba

 

Térdsérülés miatt egyedül a barefoot cipőkben tudok szinte fájdalommentesen járni. Olyannyira megszerettem őket, hogy a normál cipőket már nem is akarom felvenni.

 - Vörös Viktória, 32, Bécs