A barefoot cipőkről

BareFoot Női és Férfi Cipő | BareFoot Point

A barefoot cipők valami teljesen újat kínálnak: 100% természetes kényelmet - divatosan.

A barefoot (mezítlábas) cipő:

  1. SZÉLES. Kényelmesen elférnek benne a lábujjaid, nem okoz bütyköt és egyéb deformitásokat, elősegíti a tökéletes alátámasztást és stabilitást. Hagyja, hogy a nagylábujjad egyenesen álljon, és erős tengelyként szolgáljon minden egyes lépésnél.

  2. LAPOS. A cipősarok egy mítosz – vagy érezted valaha is a hiányát, amikor mezítláb voltál? A sarokemelés kibillenti a testet a természetes egyensúlyából, megrövidíti a vádliizmot, hosszabb távon átalakítja a csontrendszert, az inakat, egyes részeket túlterhel, másokat tétlenségre kárhoztat. Gondolj csak bele: akár csak egy 2 cm-es sarok is azt jelenti, hogy egész nap, minden nap egy lejtőn mész lefelé, megállás nélkül. Vajon meddig fogja ezt bírni a tested károsodás nélkül?

  3. NEM TÁMASZTJA ALÁ A BOLTÍVEKET, hagyja, hogy folyamatosan dolgozzanak, erősödjenek. Fontos tudni, hogy a gyermekek lábszerkezete 10-12 éves korra alakul ki teljesen, addig nagyban segíti őket a természetes fejlődésben, erősödésben a semleges cipőtalp. Gyógytornászi ajánlást lásd itt!

  4. HAJLÉKONY. Nem akadályozza a láb mozgását semmilyen irányban, hiszen a jó alátámasztáshoz nélkülözhetetlen a szabad mozgás. Gondolj a gyermekek korlátlan mozgásmintáira! Ez az, amire születtünk.

  5. VÉKONY TALPÚ, hogy elősegítse a propriocepciót (testrészeink helyzetének az érzékelését). A talpban található sokezer idegvégződés ingerre éhes. Ha ezeket elvágjuk az alulról érkező információktól, nem tudják az agyunkba továbbítani a jól koordinált mozgáshoz szükséges adatokat. De az ingyenes talpmasszázs sem rossz, amit ezekben a cipőkben kapsz!

  6. KÖNNYŰ. Ezt nem kell magyarázni, ugye?

  7. JÓL FOGJA A LÁBAT, ezért nem igényel semmilyen erőfeszítést, hogy lépés közben rajtad maradjon. A lábnak „csak” annyi legyen a dolga, hogy megtartsa és mozgassa a testedet! Ne terheld extra feladatokkal - ne viselj például sarokrögzítés nélküli papucsot!

Kíváncsi lettél? Ne szavakból ítélj - próbáld fel: kapcsolat velünk vagy olvasd el az orvosi ajánlást!

A régi hagyományos futócipőm tönkrement, kerestem a következő futócipóm. Ahogy néztem a kínálatot, utánajártam, hogy mi lenne a legjobb. Elszörnyedtem a felfújt, színes vastag talpaktól, egyik sem vonzott. Így találtam rá a mezítlábas cipőkre, és onnantól nem volt megállás, mintha szétcsúszott fogaskerekek kerültek volna a helyükre - minden stimmelt! Azóta sokkal tudatosabban használom a testem, tudatosabban törekszem az egyensúly megtalálására, mind testileg és lelkileg.

 - Arnóth Katalin, 35 éves, Zsámboki Biokert

Tudtad, hogy a hagyományos cipők szűk orra és megemelt sarka középkori státuszszimbólumokból maradt ránk? A korabeli előkelőségek sokszor inkább lemondtak a könnyed mozgásról, csak hogy kitűnhessenek a köznép közül. Akadt olyan úrhölgy, aki két szolgára támaszkodva tudott csak lépni a platform cipőjében...

Te azonban már választhatsz, hogy a lábadat igazítod a cipődhöz, vagy a cipődet a lábadhoz!

Napjainkban világszerte 100-nál is több gyártó állít elő divatos, a legmodernebb technológiák felhasználásával készült barefoot (mezítlábas) lábbeliket, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Ezekből nem lesz megkönnyebbülés kibújni a nap végén! Ráadásul a barefoot cipőgyártók igen nagy részére jellemző a természetközeli gondolkodás, a környezettudatosság és a fenntarthatóságra való törekvés.

Először a futók figyeltek fel arra, hogy a természeti népek más technikával, könnyedebben, gyorsabban, kitartóbban és sérülésmentesen futnak, pedig nem állnak a rendelkezésükre a modernnek tekintett szűk, merev es túlformázott talpú cipők. Mára azonban már nem csak sport-, de hétköznapi vagy ünnepi célra is kedvedre válogathatsz az anatómiai felépítésű, a láb természetes működését támogató lábbelikből!

Mi megkönnyítjük a dolgodat: több éves tapasztalatunk segítségével előválogatjuk neked a kínálatot, hogy te már csak a legjobbak között böngéssz kedvedre.

 

BareFoot Női és Férfi Cipő | BareFoot Point

Több mint egy éve kínlódom sajgó lábujjaimmal, a járás is nehezemre esett. Az orvos talpbetétet ajánlott, de ez is csak átmenetileg segített. Néhány hónapja barefoot cipőben járok, és a fájdalom nyomtalanul eltűnt. Figyelem: nem azonnal. Ismét öröm a gyaloglás! Ez tényleg megkönnyebbülés a lábnak. Miért nem ilyenben járnak az emberek?

 - Lányi András, 74, Budapest

Barefoot cipőben járni azt jelenti, hogy jobban kapcsolódsz a tested igényeihez és jelzéseihez, a talajhoz a lábad alatt, a természethez, sőt, az egész világhoz. Ezt az érzést nem lehet szavakkal átadni. Gyere el hozzánk, és próbáld ki!

Barefoot cipőben járni

AMIRE FIGYELJ!


Ha évtizedeket töltöttél már el hagyományos cipőkben, mozgásszegény életmódot folytatsz, és/vagy már kialakult a testedben valamilyen kopás/sérülés/deformáció, akkor nem árt óvatosan átállnod a régi cipőkről, beidegződésekről, mozgásformákról.

Ha sokat vagy mezítláb, nem lesz olyan szokatlan az érzés, de még akkor is ajánlott először rövidebb időre magadon hagyni az újfajta cipőt. Van, aki nagyon gyorsan átszokik, és van, aki lassabban – erre nincs szabály. Csak figyelj a tested jelzéseire!

Ritkán, de előfordulhat, hogy a váltáshoz szaksegítségre van szükség. Ha nem múló kellemetlen érzést, nehézséget tapasztalsz, vedd komolyan, és fordulj szakemberhez! Segítségért fordulj bátran hivatalos tanácsadónkhoz, Dr. Kovács Gellért oszteopát orvoshoz!

Ha kérdésed van, ha tanácsunkat kérnéd a választáshoz, hívj, írj, vagy gyere el az üzletünkbe, szívesen segítünk! Ezért vagyunk.

Szeretettel várunk!