Leguano Beat Silver Unisex Félcipő

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés:
4.8 (5 vélemény)
(4)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írtál véleményt a termékről?
Kovács Gergely
2024.06.23
A cipő rettenetesen high-end, de tényleg. Én nem hittem volna, hogy valaha ennyit adok egy cipőért, de az üzletben csak ez tetszett és úgy gondoltam, hogy elsőre nem fogok spórolni.
Fontosnak tartom kiemelni, hogy ebbe kell egy talpbetét külön: nélküle nagyon magas a talajérzet benne. Ez a hátránya is, hogy 66000ért konkrétan nem adnak legalább valamilyen talpbetétet.
A másik dolog, amit szerenték leírni, hogy ez nem egy kezdő cipő - nagyon tudatos átállás kell erre a cipőre, mindenkinek javaslom a fokozatosságot.
Online nem rendelném meg, mert nekem a 45-ös lábamra 47-es kellett, szóval érdemes felpróbálni (utána mondjuk már otthagyni nem lehet).
Nagyon sokat hordom már 4 hónapja (napi átlag pár kilómétert sétálok: kutya, stb.), egyelőre a kis tappancsocskák egész jól bírják, nem kopik olyan tempóban, mint gondoltam. Az oldalán a ragasztást meglepő módon még sehol sem engedi el.
Nagyon jó, hogy könnyű tisztítani (nyáron bedobom a mosógépbe, aztán a napon 1-2 óra alatt megszárad.
Most nyáron mezítláb használom, nem szoktam kikötni, csak belebújok és megyek is. Nagyon flexibilis az anyag, iszonyúan kényelmes.

Azért 4 csillag, mert méregdrága (cserébe nincs talpbetét), illetve van aggályom a tartósságával kapcsolatban.
Nem hiszem, hogy nagyon felül lehet múlni ezt a cipőt design-ban és barefoot érzésben ugyanakkor, szóval sajnos valószínű, ha tönkremegy, akkor is ilyet fogok venni.
Barefoot cipők | Barefoot Point válasza:
Kedves Gergely, először is nagyon örülünk, hogy neked is olyan örömöt okoz ez a cipő, mint nekünk (és rengeteg vásárlónknak)! Nagy bestseller, mert a kényelmessége és a szép dizájnja mellett sokféle lábformára illik. Talpbetétet a kezdő barefootosok 80-90%-a nem használ hozzá, és aki igen, az is sokszor azért, hogy a volument a lábához igazítsa. Időnként valóban akad olyan is, aki puhítani szeretne vele a saját - a természetellenes cipőkben megkeményedett - léptein, de a többség épp abba a különleges talajérzetbe szeret bele, ami a Leguano cipők sajátja. Az extra talpbetét-igény tehát egyedi, nem tömeges. Néhány gyártó néhány modelljéhez biztosít ilyet, de ez nem jellemző a barefoot piacon. Nálunk kiváló minőségű, méretre szabható barefoot talpbetétek széles választéka elérhető, és az áruk sem magas. A Beat tartósságára sem szokott panasz lenni. További sok örömöt, könnyed lépteket kívánunk! :)
Leguano Beat Silver vélemény
2024.04.13
Nagyon szeretem ezt a cipőt, teljesen új élmény a gyaloglás benne különböző felületeken (ez az első mezítlábas cipőm). Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)
Lengyel Zsuzsanna
2023.08.09
Remek cipő, nagyon szeretem. Aboltban értő és türelmes kiszolgálás. Köszönöm szépen a segítséget.
Farkas Kata
2023.07.19
Az egyik kedvenc barefoot cipőm, mintha nem lenne a lábamon semmi. Rugalmas, hajlik, igazi szerelem. Edzőteremben és utcán is kiválóan teljesít, zoknival és zokni nélkül is viseltem, nem tör, kényelmes.
Ruzsinné Tilesch Judit
2023.07.09
Erőemelőként edzőterembe járok. Attól függően, melyik fő gyakorlattal végzek az edzés első felében, marad rajtam a guggoló cipő (hagyományos edző cipő jellegű, sarokkal) vagy a felhúzó cipő (bokazokni fazonú, vékony talpú cipő) a kiegészítő gyakorlatokhoz. Egy ideje észrevettem, hogy bár kiváló guggolócipőm van, a felhúzó cipőmben szívesebben folytatom az edzést. Innen származott az ötlet, hogy barefoot cipőt az edzőterembe is! Amióta ezt a Leguanot megvettem, a guggolásokat kivéve mindent ebben a cipőben végzek és otthon érzem magam benne. Szabadságot kapok, ugyanakkor a talaj biztonságátérzetét is. Megtapasztalom a "taposás" intenzív érzetét és az izomrendszer mozgásának a teljességét.
Barefoot cipők | Barefoot Point válasza:
Köszönjük a visszajelzést! Külföldön már jobban kezd etrejdeni súlyemelőknél a barefoot cipőben való edzés, mint itthon. A lapos, vékony és rugalmas talp elősegíti a propriocepciót, azaz a talaj felől érkező információ feldolgozását, ami a test stabilitásának az egyik alapja. Ez járás, futás ás túrázás közben is nagyon sokat segít, de súlyemelésnél különösen fontos, hogy az alap stabil legyen. További örömteli edzést kívánunk és sok sikert!
Vélemény írása a termékről
Kötelező!
Értékelés:
Kötelező!
Kötelező!
Nem fogadtad el az Adatkezelési tájékoztatót!
Vissza